top of page

Om mig Lina Alvarez

Musik: Parranda Jamming av Emilio Alvarez Quioto

Fotografier, Louise Wiker.

00:00 / 04:42

Mitt namn är Lina Alvarez och jag är född och uppvuxen i Honduras, Centralamerika, jag är en Garinagui (Garifunakvinna) och tillhör Garifunafolket. Sedan barnsben har jag varit seende, en gåva som jag föddes med och som inte går att förklara på ett mer konkret eller rationellt sätt annat än att jag har förmågan att förstå och se in i andra människor och därigenom vara till hjälp för att forma och utveckla personen till mer harmoni och balans i livet. Jag kan inte vara mer konkret än så på grund av att jag under mina behandlingar själv befinner mig i ett speciellt tillstånd som ej går att i ord återge i en begriplig form.

Några av egenskaperna som jag har ärvt av mina förfäder är dyrkan till universum och naturen, läran om örter och kostens betydelse som alltid har framhävts som en mycket viktig del i vårt liv, likaså skapandet av musik och olika former av dans, allt ifrån harmoniska rytmer till eggande toner och trance-liknande upplevelser och allt detta har haft en central roll under min uppväxt och vuxna liv och har format min syn på hur vi människor kan vägledas för att uppnå glädje, balans och harmoni i vårt dagliga liv.

Jag är shaman och healer med specialitet inom traumabehandlingar och sexuella övergrepp, fertilitetsproblem för kvinnor och män, kvinnors sexualitet, stress och ångestbearbetningar samt behandling mot depression och där coaching ingår som en del i den helande processen, i detta har jag drygt 15 års erfarenhet, jag har sedan i vuxen ålder fortsatt med min shamanska utveckling och tagit examina med olika shamanska mästare runtom i världen. 

Jag är utbildad Klangmassör, RRT-instruktör (rytmisk rörelse behandling utvecklad av Dr Harald Blomberg), instruktör inom sensomotorisk träning, jag gör mineralanalyser, undervisar i kostlära och utvecklar detoxprogram. Jag är dessutom Montessoripedagog sedan 20 år, och har 32 års erfarenhet som musik och danspedagog, har dessutom 3 år studier i Juridik i från Universitet Nacional de Honduras.

Inom dansen har jag kunskaper inom klassisk balett och jazz, kreativ och

skapande dans, kontaktimprovisation och andra dansstilar .

Är verksam inom NVC Non Violent Communications, CHARLIE, och Hoóponopono som är tre konflikthanterings metoder.

Här kommer lite mer info om mitt ursprung för den som är intresserad....

Garifunafolket består av ättlingar ifrån Västafrika, Centralafrika, de Caribiska öarna och Arawakfolket som är en grupp indianska folk som troligen ursprungligen bebodde Orinocoflodens längst Sydamerikas norra kust upp till Stora Antillerna via Små Antillerna. Numera återfinns Arawakfolken i de Sydamerikanska kustregionerna i Cuba, Guyana, Surinam, Franska Guyana och Venezuela.

Sedan slutet av sjuttonhundra talet har Garifunafolket levt i Centralamerika där de talar sitt eget språk (Garifunaspråket) och bor idag mestadels längs den Honduranska kusten mot Caribien men finns också i mindre populationer i Belize, Guatemala och Nicaragua.

Garifunafolket har alltid utövat spiritualism, som har en mycket central roll i deras liv, och deras tro kretsar kring dess andliga lärosatser, tron på traditionens makt m.m. detta utifrån sina förfäders tradition och som idag som vägleder dem i deras dagliga liv.

Lina Xiomara Alvarez Quioto

0708 259 953.

lina.shaman@hotmail.com

Facebook @Lina Shaman

bottom of page